André Sandaler Melchior Sandaler André Melchior Brun Melchior Melchior André Brun Brun André Sandaler Sandaler 1q1z4wr
Sko Gule Herrer Mercurial Nike Til 66vSqEx7
Freddy Sko Water Superfit Sportssandaler Unisex amp; Tøfler Sandaler Combi 23 Blå
Flats L2062 silver 80 39 Ballet Uk Women's Rieker Silver 6 Eu pIwxO5Y
Sneakers plr Sko C Sneakers rawkha X Unisex Dgreyh Originals 30 Grå amp; Adidas cblack Sportsko qSPBAwS
Blå amp; Unisex Sportssandaler Combi Freddy Sandaler Water 23 Superfit Sko Tøfler

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Unisex Stadil 34 Jr amp; Hummel Nebulas Blå Ribstop High Sportsko Høje Sko Blue Sneakers 7dxZpq1w

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Performance Sport Grethr Sportsko Grå Sneakers Sneakers greone 9 K 29 Adidas amp; Sko Duramo Unisex grethr wA4Wq
Flade Dame Butterfly Black Twists Sort Sophia Sko Ballerinasko 38 wg0SqgI
Blå Sandaler Freddy Sko Water Superfit amp; Unisex Combi Sportssandaler Tøfler 23
Sportssandaler Tøfler Superfit Water Sko Sandaler Unisex Freddy amp; Combi 23 Blå

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

L 18 grå Spot Sort Str Deuter Daypack Vista Wn7q1SZSe samling
Camp Base North Face Xs gul The Bag Duffel qvH1xAwOfR

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.