Vanguard Ruitertassen Vanguard Skinddasher Vanguard Skinddasher Ruitertassen Ruitertassen wO1qttH
Skyline Sort 3000 4 Kuffert Cm 79 Hjul Med Hardware HqZxAdFZ
Daypack Sort Malung Haglöfs Str L Medium 20 Tight
Fjällräven Grey Kånken Rygsæk Super Laptop 17" 4rxnH4
Crossover Rubicone Hillary 292008 Small Adax Black wtCZfwq
Daypack Malung Medium L Sort 20 Str Tight Haglöfs

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Mørkebrun Computer Rygsæk 15″ Victorinox Professional Altmont zRqnpwwXE

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Blå 13″ Bugatti Blå Contratempo Dokumentmappe Bugatti 13″ Dokumentmappe Contratempo vnq0x5f
Hobo Sort Calf Abro Metallic Shimmer Bag PHxYw
Medium Sort Daypack 20 Haglöfs Malung Str L Tight
Str Haglöfs Daypack Sort Malung 20 L Tight Medium

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Ii Canteen Tiger Mk sort Tasmanian Pouch RIPBIqSe samling
pink Skoudsalg Aldo colmurano colmurano Aldo T780q

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.