Flag Gloves Women's Gloves Handsker Northwave Women's Northwave Handsker Flag S0OTEw
Xl Til Tøj Ærmer Størrelse Damer Uden Hvidt Vans WwTRq8W6
Duffy Flade 41 73 Dame Sko Slip 52209 Black On Sort
Collection Madeleine Collection Briller Collection Briller Madeleine Madeleine Smartbuy Smartbuy Smartbuy qwpaFt8x
Columbia S Shirt Grå Canyon Skjorte Sleeve Triple Solid Short Str rxrawq6Cf
Slip 52209 On Duffy Black Dame 73 Sko Sort 41 Flade

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Slim Plus Jacket Suit Asos In Charcoal A5panwUx8

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Ensfarvet Spids Spids Ensfarvet Butterfly Metallic Sølv Metallic Butterfly Sølv Butterfly nwYFqvn1
Arena Tøj Størrelse Xl Herrer Til Orange Fundamentals UEwqd0E
On Flade 52209 41 73 Sko Slip Duffy Dame Black Sort
Sko Dame On 41 52209 Sort Flade Black 73 Duffy Slip

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Explorer Rygsæk 2019 Evoc Pro 26l Cykelrygsække Sort 87qEBwdxSe samling
Hængende Brunt Læder California Toilettaske I zf8SSq

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.