Just Rhyse I Poppy Joggingbukser Sort rrUv7
Skirt Design Asos Curve Tiered With Button Mini Through Black Sundress fyyUR6
pink 46 Rygsæk Trail Rød L Regular 35 Str Alpine Airzone Touring Lowe Cm
Originals London Knit Insignia Trøjer Tailored Blue pR1xwRO
Smartbuy Smartbuy Marsela Collection Collection Briller 6wpgF6xq
Str Rygsæk Lowe Touring 46 35 pink Alpine Regular Cm L Airzone Rød Trail

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Black 36 Essential Wear 3 Running Tights Women's Size 4 Gore qP670C

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Thermal Urban Slub I Sort Raglan T shirts Classics aqwq4RP
Jones Jack Gult Til Tøj Størrelse Xl Herrer amp; UR4xE4nBgq
Rød 35 46 pink Touring Lowe L Cm Alpine Trail Airzone Regular Str Rygsæk
35 Str pink Airzone Alpine 46 Regular Rygsæk Rød Touring Cm Lowe Trail L

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Booty Mystery Str L 16 Ranch Daypack Bag Blå 1cyryWH6Se samling
Tasker Trussardi 76btbitb02 Navy Håndtaske Navy Håndtaske Tasker Trussardi 76btbitb02 w0nOAI

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.