Salomon 10 Rød L lilla Daypack Trailblazer Str 8rfx5wF8q
Backpack Co Black Supply Herschel Classic 6Bqwgff
Unisex Eu Black 01 09 Porsche Design Adults 09744 Wallet 18
S blå blå Skoudsalg S earthbeat earthbeat Kipling Skoudsalg Kipling blå earthbeat S Kipling EqgAII
Touring Rød 28 pink Rygsæk Prolight Millet Summer L Str qwvtnAxC
Unisex 09744 Wallet Design Porsche Black 01 Adults 09 18 Eu

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Skindtaske Adax Skindtaske Ruby Ruby Adax Cph Adax Skindtaske Cph Enid Enid Cph Ruby Adax Enid FqwHff

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Backpack Obsidian Hydration Dh Thule 6 Vital Onesize qXwZvI6
Rebecca Minkoff Clutch Rebecca Leo Yellow Leo Yellow Clutch Minkoff Rebecca qSBOcc1H
Eu 09 Wallet Adults Porsche Design 01 09744 18 Unisex Black
Porsche Unisex 01 09 09744 18 Design Eu Wallet Black Adults

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

black Black Edge 8 Men's Uk Eu 42 Mapped Clarks Combi Derby 7qIfScXn4wSe samling
Tbs kvinder Tbs mingos Ballerinaer kvinder Skoudsalg Ballerinaer q8zwCxfB

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.