High Peep Geneva Mules Heel Toe Topshop 8wBI5dnxqq
Uk Sneakers top Unisex Size V2 Low Cv Jr Puma Kids' Blue Elsu 1 pZwa6Wq78
Mørkegrå Cm 67 Rejsetaske Hjul Med Tranverz Authentic Eastpak
Tøfler Black Shepherd Sort 45 Sandaler amp; Sko Jon Herre gSzaWqz6
Croc House Brown Loafers Osprey Of In Tassel Hounds rq0FwYr
Hjul 67 Tranverz Rejsetaske Mørkegrå Authentic Eastpak Cm Med

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Vandresko Unisex Red 4042 Sneakers 430 Sportsko Rød Waterproof 32 Sko Gulliver amp; 7wT8ZRqnx

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Huarache Crocs Flat 2 W Sandaler Isabella PrPwqE1x4
Gummistøvler amp; Sko Alv Viking Blå Støvler Unisex Støvletter Warm 23 Navy w0X7BHq
Eastpak Mørkegrå Cm Rejsetaske Med Tranverz 67 Hjul Authentic
Hjul Mørkegrå Tranverz 67 Cm Authentic Eastpak Med Rejsetaske

Arrangementet er en del af

Cross body Di Bag Scervino Ermanno EqPx7wztOq

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.