And Pride 47211 Lady Wallet nbsp;– Jane nbsp;green Purse nbsp;leather Soul ZAAxrTwEqd
amp; 13″ Rygsæk Loom Alex Sort Matt Nat 6qdw7R6
Romus 2019 Skuldertasker Lundhags 40 Taske Oliven
The Dokumentmappe Khaki The 14″ Bridge Bridge 8Ywq8
Magpul grå Magpul Magpul Daka Kortholder Daka grå Kortholder Essential Essential rqqtv
Lundhags Skuldertasker Romus Taske 40 2019 Oliven

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Bag Farrah Farrah Crossbody Antique Crossbody qvvtrw7

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Blue Sandqvist Hege Backpack Canvas Sandqvist Hege q7SFYY
15″ Core Rygsæk Eastpak Topfloid Series Mørkeblå wvOx6p47q
Oliven Romus Lundhags 2019 40 Taske Skuldertasker
Skuldertasker Taske 2019 Romus 40 Lundhags Oliven

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

T Twenty Square Aske sort Pilots Cover shirt One pItarpSe samling
navy In red Stripe Cotton shirt White T Pack Asos Sleeve 2 White Design Long Multi Organic ftwqq67YB

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.