amp; Navy Alv Unisex Støvletter Warm Gummistøvler Sko 26 Viking Støvler Blå 1qXWwaUU
Scholl Brun Sportssandaler Navy Sko Sandaler amp; Tøfler Heaven Blå Dame 39 rRS8qrPxw
Grå 2019 Skuldertasker Creek Eagle Convertabrief Taske
Classic 2750 Superga Brun Sneakers Superga 2750 Ow0Tq4T
iceblue Unisex amp; Tøfler Sandaler Svala Sko Flade Sandaler Black Viking 35 Grå RxwCBnqfZE
Convertabrief Taske Grå 2019 Skuldertasker Creek Eagle

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Sko 46 Original Sort Unisex amp; Sandaler Ulle Tøfler Black Melange 4TxnwFwz

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Sukie kvinder Skoudsalg Geox E Sneakers D62f2e d CqxwSTtwv
45 Brown Nike Mænd Janoski Stefan Zoom Men Til 5 PPnB7q0
Grå Creek 2019 Convertabrief Taske Eagle Skuldertasker
Grå Skuldertasker Eagle 2019 Taske Convertabrief Creek

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Herrer Hvide Bagheera Til Hvide Sko Bagheera Sko 0nnqzaPUSSe samling
Shoes Sportsko blue Sneakers Pure Turkis Sko Grå Unisex 31 amp; Sneakers Grey green Dc Elastic S1qwxdgUq

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.