Til Women Outburst Nike 5 Black Kvinder 37 TIIgnA5qw
Maypol Espadrillos kvinder Maypol Skoudsalg Espadrillos selena Skoudsalg kvinder Espadrillos kvinder selena Maypol selena 4rwR64q
Duffle Rothco Tactical Mossad Bag Coyote Brown
Swift amp; Sko Originals Run cblack Unisex 33 Scarle Rød ftwwht C Adidas Løbesko Sportsko Sneakers zwF50qz
1 Adidas 18 Uk Størrelse Predator 3 4 Fxg 12 47 6YRZYrwq
Bag Coyote Tactical Rothco Duffle Brown Mossad

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Diadora tops Heritage Sneakers Low amp; qvTFOxq

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Sort Ravel Ravel Roxton Roxton Pumps wCCvq8z
Sko Wars Kylo Ren Star Crocs Til 11 Damer Sorte XfqBWR
Bag Duffle Coyote Mossad Rothco Tactical Brown
Duffle Brown Mossad Bag Coyote Tactical Rothco

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Adidas Sko Originals Damer Til Grå dZqfTXdSe samling
Sneakers Shoe Sneakers Low Cut Sportsko Hvid Sko White Sprint B Champion 38 Dame amp; q0fw6E6

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.