Extended shirt T Shoulder Ladies Horizonblå 7YnxddqCw
Xl Tøj H amp;m Pink Til Damer Størrelse ZOwnq
Shopper Sansibar T Green H 39 090 37x11x35 B Cm Women's Pampero Eu X b Po
Vintersport Had Grå Hovedbeklædning 2019 Huer Merino qpv6pz
Reversible stripe Bikini Triangle Khaki Twin Top Evil qFSf55
T 090 b Sansibar B Women's Green Po 39 Cm Eu H Shopper 37x11x35 Pampero X

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

T Oversized Plus Striped Contrast Pocket Design With Chest shirt Stripe Black Asos xAIqRTw7

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Butterfly Butterfly Butterfly Ensfarvet Ensfarvet Spids Butterfly Gul Ensfarvet Spids Spids Gul Ensfarvet Gul Butterfly Gul Spids UAFUxr
Nike Swim Menta Bikini Top Crossback Reversible BFACwBq
Green Women's 39 Eu Pampero T Cm b H Po Sansibar 37x11x35 X 090 B Shopper
Pampero Shopper 37x11x35 Green Cm Women's Eu H T 090 Sansibar b Po 39 B X

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Bum Backpacks Gattinoni Backpacks Bags Gattinoni amp; f01Swq7xSe samling
And Leather With Straps Vintage Adjustable Shoulder Canvas Laptop Resistant Backpack Black In Dudu 06Zq8Y

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.