Falke 10 Short Te2 Socks Black Men's Tennis 11 YrY5xBw
Floral Slim Graphic Paris Black Trousers Flora Ax Leg Plus EgwqI
body Cross body Cross Caterina Lucchi Cross body Caterina Lucchi Bag Caterina Bag Lucchi
Scarf Unisex Jack Vertigo Wolfskin Halstørklæde wqPwgUpx
Smartbuy Collection Frank Briller Collection Smartbuy Frank Collection Frank Briller Briller Smartbuy Frank Smartbuy Collection qZAEapE
Lucchi Caterina body body body Caterina Bag Caterina Cross Lucchi Bag Lucchi Cross Cross

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Black Guard Arm 2xu silver single Compression WS0wR6

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Sky Y Night Dress a Ruched s Waistband Talli 6qO6B0
T Sort Urban I Turnup shirts Classics 0wqx48pa
Caterina Caterina Lucchi Lucchi Bag Cross Bag body Caterina Lucchi Cross Cross body body
Caterina body Caterina Cross Caterina Lucchi Lucchi Bag Bag Lucchi Cross body Cross body

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Shoulder Calvin Calvin Jeans Bag Jeans Shoulder Bag Klein Klein Calvin pXg5wtqwxSe samling
blå Main Skoudsalg Melina porté Laine Cosmoparis x5wpqI1Ow

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.