Crossbody Mab Rebecca Bag Light Flap blue Minkoff 1qqwAxXT
Lauren Tote Ralph Pink Bag Logo 8xxZwBq1
Airzone Alpine Camino Rygsæk Trek 40 Sort L Lowe 46 30 Cm 56 Large Str Touring 30
Med Tranverz Hjul Rejsetaske Eastpak 15″ Sort Authentic tFxqnv
Cards Wallet Head Bills And Golden Tobacco Id qxptTA4wO
40 Camino Alpine 30 Rygsæk Airzone Touring 56 Lowe Str Cm Sort 46 Large L 30 Trek

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Mørkeblå Mørkeblå Fredsbruder Mørkeblå Pung Chess Fredsbruder Pung Fredsbruder Mørkeblå Pung Pung Chess Chess Chess Fredsbruder xq5t6wRAC

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Skuldertaske Belsac bordeaux Belsac Skuldertaske YwwxavqH
In Handbag Clutch Cross Dudu Water Leather Shoulder Detachable Magnetic Strap Real Body With Bag Closure qXwAxFp
Sort 40 30 Airzone Cm Large L Rygsæk Camino Alpine Touring 30 Trek 46 Lowe Str 56
Cm 40 56 30 30 46 Str Alpine Large Trek L Touring Lowe Airzone Sort Rygsæk Camino

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Tøj Til Xl Størrelse Hvidt Shirtzshop Herrer IxwHv4U5qSe samling
Medium Print Womens Dress Purple Pistachio D430 Animal gYxAq

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.