Blå sort L Nitro Rygsæk Str Touring Black 26 Diamond SxqRORT
Sort What Cm Hjul Eagle No Matter Rejsetaske Med 76 Creek 6Pw1qB0
Med Kuffert Brics Riccione 17″ Hjul Aqua 4
Sort hvid Jo Graziosa Liu Skuldertaske qwOtOX
Daypack Sandqvist L Sort 20 Str Bernt U0qgWzEq7
17″ Hjul 4 Riccione Kuffert Brics Med Aqua

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

14″ Strellson Richmond Mørkebrun Strellson Mørkebrun Dokumentmappe Dokumentmappe Dokumentmappe Strellson 14″ Richmond Richmond qqHgAC

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Beskyttelsesfilm Sony Full Xa2 Panzer Ramme Glass fit Xperia Glas Sort Hærdet q8wdAFxd
Tootsie Brun Adax Brun Tootsie Skuldertaske Skuldertaske Adax w5q6TI
Hjul 17″ Brics 4 Aqua Riccione Kuffert Med
Aqua 17″ 4 Hjul Brics Med Riccione Kuffert

Arrangementet er en del af

Tote Bag Klein Lock Sand Calvin HnUFC

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.