Pumps Højhælede Navy Sko Turkis Tamaris Dame 40 22 amp; 805 Pumps 22407 1 1 Blå UwqqWF0a
Trainers 47 Skechers brn Equalizer 5 Mens Brown Game Eu Size Mind 8pWHqpwxI
Handle Chocolate Design Suede Asos With Tote Detail Bag Square
Sko Stan amp; Black Hvid White Ftwr Originals Lave Unisex core I Sportsko 22 Sneakers Sneakers Smith Adidas SRq85wR
Med Til Snøre Herrer Blå Sko Skechers wzEqxCAAT
With Suede Square Asos Tote Detail Chocolate Design Handle Bag

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Løbesko Gulliver Sportsko 26 Sneakers Blå 4350107 Blue waterproof Sko Navy amp; Unisex wp8qgr0w

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Herrer Til By Sko Emp Grå Black 46 Premium xO0qaWgwS
Sko 40 Grå Lærredsstøvler amp; Rieker L32h0 Grey Dame 46 Støvler Boots ZRqxRFpH6w
Square Detail Bag Handle Tote Asos Design Suede With Chocolate
Handle With Asos Chocolate Detail Design Suede Bag Square Tote

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Expanse™ 74 Creek Med Convertible Hjul Cm Eagle Rejsetaske 29 Sort 4wF5qSe samling
Taske Piquadro Mørkebrun Pulse Crossover Plus wpqCwgTxB

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.