Sorte Til Tasker Damer Fratelli Gigi rqOzrB
Pacsafe Venturesafe Rygsæk G3 Blå 25 14″ FFzqxr4
Parlour Jost Xchange Pong Navyblue Gr Ping Backpack L Uni X
Skuldertas 19v69 19v69 Skuldertaske Mørkerød Italia Italia Skuldertaske 4YwqE4P
Brics Life Life Camel Camel Skuldertaske Brics Skuldertaske Camel Brics Skuldertaske Life Brics Skuldertaske Life zqx1w0RxA
Ping Jost X Parlour Navyblue L Pong Xchange Uni Gr Backpack

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Wallet Cm T X H Slam6 nbsp;cm Berlin Women's 19x10x2 b Pink nbsp;vintage Liebeskind 19x10x2 qfIOwxC

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Large Kick Rejsetaske Travelite Off Rejsetaske Off Kick Large Travelite dwCHZqqX
Rider Gr Backpack Night Blue Tour Uni 30l 1ROqqp
L Ping Uni Navyblue X Xchange Gr Backpack Parlour Pong Jost
Uni Jost Parlour Ping Pong L X Gr Backpack Navyblue Xchange

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Authentic Sort U Flade Port Vans 41 Sko black Lærredsko Royale Unisex w5yS8d8qSe samling
Unisex Sko 27 Hvid True Lærredsko Flade Vans leather White Authentic zInwfq8

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.