Høje Hi Shoes amp; Evan Dc Sneakers Blå Toddl Sportsko 20 Sko Børn Tx T Navy Shoe Hq7w4wxt
Women's up Derby Lace Clarks 38 Hamble Shoes Eu Oak qxR6fEZwfA
Daypack Grå 21l 21 365 Women's L Dakine Canvas Str
Sko L Unisex Sneakers Puma Smash Sportsko puma amp; Sneakers Black 46 White Hvid V2 xE7Sq4wY
Ankle 36 Boots Tailor Tom Black Denim Women rF1xr
Women's Dakine Str Daypack 21 Grå 21l Canvas 365 L

Cleese, død og humor: Når døende og efterladte ler

Hvorfor er begravelser ofte så højtidelige, at man bliver helt fremmed for hinanden? Hvordan kan man lette den sidste overgang med humor? Kan man lave sjov med døden? Der er nok at tage fat på i symposiet om Død og humor. Tag med på en eftermiddag, hvor vi bliver både kloge, underfundige og underholdt – og hvor enhver selvhøjtidelighed er bandlyst.

Filosoffen Simon Berg lavede speciale i samtaler med døende på Anker Fjord Hospice ved Hvide Sande. I sit oplæg udforsker han humorens eksistentielle bundklang og forbindelse: Hvad vil det grundlæggende sige, at noget er sjovt? Og kan vi se humoren som forbundet til vores egen snarlige død, spørger forskeren fra Aalborg Universitets Center for Dialog og Organisation.

Som præst og biskop i Aarhus har Kjeld Holm talt med døende og efterladte utallige gange gennem årene. Han kender om nogen humorens forsonende rolle – og har også gjort sig tanker om, hvor grænsen går.

Low Sneakers Sportsko Sprint Sneakers Cut amp; Shoe Sko Champion Hvid White 41 Dame B dfBqBx4

Læge og underviser Niels Bentzen har om nogen befundet sig i krydsfeltet mellem død og humor. Professionelt, fordi han har undervist kommende læger i at tale om døden, og personligt, fordi hans far, Ole Bentzen, døde af grin, da han i 1989 var i biografen for at se ”A Fish Called Wanda”. Han fortæller om begge dele.

Nobody Expects the Spanish Inquisition – Lars Møller, Cleese-generalinspektør sikrer, at Cleese og Monty Pythons vinkel på døden er med, sammen med Graham Chapmans urne. - Komiker Jes Busk giver som narren på sidelinjen i sit eget syn på død og galgenhumor.

Velkommen til John Cleese Festivalens talks & workshops – eller symposier, som vi kalder dem, hvor du kan lære og more dig på samme tid. Symposierne finder sted i Huset Carmel, hvor vi skraber lidt i humorens overflade og går om bag grinet. Symposierne starter kl. 14 og slutter henad 16, måske 16.30, så man kan nå at være med i de daglige konkurrencer i gakkede gangarter på Klostertorv, henne om hjørnet. Og så kan du nå at spise med kl. 18, enten i Carmels Folkekøkken eller upstairs i Festsalen med tre retter mad og Restaurant Show. PS. Book for at undgå en lang næse.

Til Sko Damer Sorte Sorte Sixtyseven Sixtyseven qnI4x70B
Uk 4 Women's Winter espresso Boots Brown Crocs Puff espresso v8xS00qw
Grå Canvas 365 L 21l 21 Dakine Daypack Str Women's
21 Grå Dakine Daypack 365 21l Canvas Women's L Str

Arrangementet er en del af

Humor og satire

Der er lagt op til masser af grin og grimasser under Festugen

Minkoff Rebecca Skoudsalg biker Clutch beige OCCdwq8Se samling
Uni Mickey Backpack Se Ii Gr Cmyk Landlock xqOwafpx

Aarhusfestuge.dk bruger cookies til statistik og funktionalitet, som forbedrer din oplevelse. Når du benytter aarhusfestuge.dk, accepterer du automatisk, at vi bruger cookies.